SLAVNA GLUMICA

Monika Beluči: Ako ste glupi, ljepota je hendikep

Ne mislim da bih napravila ovakvu karijeru da sam bila samo lijepa

Monika Beluči. Platforma X

E. Ć.

26.4.2024

Italijanska glumica Monika Beluči (Monica Bellucci) rekla je kako smatra da je svaka žena lijepa na svoj način, ali da je intelekt ipak važniji od ljepote.

- Odmalena sam voljela modni dizajn. Filmom sam se počela baviti na nagovor nekolicine prijatelja i kolega, u skladu sa svojim instinktom i znatiželjom. U početku nisam znala jesam li još uvijek model ili sam postala glumica. Željela sam biti glumica, ali je u to bilo teško vjerovati.

Sada su stvari legle na svoje mjesto i ponude koje primam su sve zanimljivije. Moj instinkt mi je oduvijek govorio da je film prostor u kojem mogu izraziti svoj talent. Biti glumica je sublimacija ženstvenosti - rekla je Beluči za srbijansko Novi magazin.

Govoreći o tome koliko ljepota može pomoći u životu i karijeri, Beluči je rekla da je svaka žena lijepa na svoj način.

- Ako ste glupi, ljepota je hendikep. Ako ste mudri i znate kako je upotrijebiti, onda nije. Ljepota izaziva radoznalost drugih ljudi. Međutim, ljepota traje svega pet minuta ako nemate nešto drugo što će tu radoznalost zadržati. 

Poznajem mnogo lijepih osoba čiji životi su tako strašni. Moj izgled je, svakako, utjecao na moju karijeru i na moj privatni život. Ne mislim da bih napravila ovakvu karijeru da sam bila samo lijepa - poručila je ona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.