ŠEF SPECIJALACA FUP-A

Selmanović se obratio u Sudu: Sve je počelo kada sam Osmici poručio da sam na strani istine

Dodao je da su ga istražitelji ispitivali o tome, između ostalog, i je li dao uniformu Elmedinu Konakoviću i Aljoši Čampari

Selmanović: Dobio poziv od Mehmedagića 2019. godine. Facebook

24.4.2024

U Sudu BiH u toku je ročište za 18 osoba uhapšenih u akciji "Crna kravata 2“ za koje je Tužilaštvo BiH zatražilo pritvor.

Među uhapšenim je i Mustafa Selmanović, komandant specijalne jedinice, koji je održao emotivan govor.

- Žao mi je što smo morali prolaziti ovu torturu. 2019. godine me nazvao Osman Mehmedagić i pitao na čijoj sam strani. Rekao sam mu da sam na strani istine i tada je sve počelo - rekao je Selmanović.

Dodao je da su ga istražitelji ispitivali o tome, između ostalog, i je li dao uniformu Elmedinu Konakoviću i Aljoši Čampari.

Također, istakao je da nikada nije bježao ni kada je bilo najteže, pa neću ni sada.

Inače, advokati su za policajce Mustafu Selmanovića, Senada Kadića, Adina Čatića i Emira Druškića, tražili da se izdvoje, naglasivši da oni nisu uopće povezani s ovom grupom, te da se njima uopće ne stavlja na teren djelo organizirani kriminal, već zloupotreba položaja i primanje dara.

Selmanovićev advokat Mirsad Crnovršanin je također kazao da 2016. policijske agencije, čak ni OSA, nisu imale evidentirano Edina Gačanina kao bezbjednosno interesantnu osobu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.