UPOZORENJE

Iz Fudbalskog kluba Sarajevo upozoravaju svoje navijače: "Svaki naredni prekršaj može imati ozbiljne posljedice po naš klub"

Sarajevo je na prethodne dvije utakmice kažnjeno zbog ispada navijača i podizanju parola s negativnim konotacijama

Najvatreniji navijači Sarajeva. FACEBOOK

R. K.

27.4.2024

Fudbalski klub Sarajevo je putem svojih zvaničnih stranica poslalo važnu poruku svojim navijačima o podizanju parola s negativnim konotacijama.

Iz kluba su istakli da su na prethodne dvije utakmice kažnjeni upravo zbog toga, te pozivaju svoje navijače da budu pribraniji, jer svaki naredni ispad može imati ozbiljne posljedice po klub.

 - U prethodne dvije utakmice FK Sarajevo je dobio novčanu kaznu za podignute parole na tribinama u skladu sa Članom 82. Disciplinskog pravilnika. Svaki naredni prekršaj može imati ozbiljne posljedice po naš klub. 

Molimo sve naše navijače da se u narednim utakmicama suzdrže od korištenja slogana negativnih konotacija. Udružimo se u njegovanju pozitivne atmosfere i bezuslovne podrške našim igračima i stručnom štabu. Samo tako možemo ostvariti naše ciljeve - napisali su ispred kluba sa "Koševa".

 - FK Sarajevo je u borbi za Evropu i svaka kazna bi mogla ugroziti našu poziciju, vaša podrška nam je uvijek potrebna, zato se vidimo u nedjelju na utakmici protiv FK Velež - poručili su iz FK Sarajeva.

Meč između Sarajeva i Veleža se igra 28. aprila, odnosno u nedjelju od 20 sati i 45 minuta na stadionu "Koševo".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.