ASA BANKA

Partnerstvom do ljepše planete

Pika se ako recikliraš!

Partnerstvom do ljepše planete. ASA Banka

Marketing

8.5.2024

ASA Banka u partnerstvu sa Mercatorom i Pika Karticom je pokrenula kampanju "Pika se ako recikliraš" koja promoviše odgovorno ponašanje prema okolišu i nagrađuje klijente koji aktivno učestvuju u recikliranju. Zaštita okoliša je ključni element u strategiji održivosti ove banke, a kampanja “Pika se ako recikliraš” je još jedan projekat koji sprovodi sa ciljem očuvanja okoliša i uključivanja klijenata u taj proces. Svake subote i nedjelje od 27. aprila do 19. maja, u periodu od 12:00h do 18:00h odložite svoj ambalažni otpad (PET flaše) u označene kutije u Mercator centru Ložionička, a za svaku PET flašu bilo koje zapremine ostvarite povrat od 0,20 KM na Platnoj Pika Kartici.

“Vjerujemo da je naša okolina naša odgovornost , i potpuno smo posvećeni održivim standardima u svim segmentima poslovanja. Kroz različite inicijative i partnerstva, aktivno podržavamo lokalne zajednice u kojima djelujemo, te nastojimo doprinijeti očuvanju bh. prirodnih bogatstava. Projekt 'Pika se ako recikliraš', koji realiziramo u saradnji sa Mercatorom i Pika Karticom, odražava našu misiju i predanost održivom poslovanju. Kroz ovu saradnju, želimo proširiti svijest o važnosti recikliranja i motivisati naše klijente da se pridruže akciji očuvanja naše planete za buduće generacije. Ponosni smo na ovu saradnju i vjerujemo da je samo zajedničkim snagama moguće ostvariti stvarne promjene za bolju budućnost naše planete," navode iz ASA Banke te dodaju: “Naš cilj je da, i nakon završetka ove kampanje, građani nastave sa recikliranjem i brigom o okolišu.”

Partnerstvom do ljepše planete. ASA Banka

Plastični otpad jedan je od najvećih zagađivača prirodnih bogatstava. Prema dostupnim podacima u Bosni i Hercegovini se na godišnjem nivou reciklira samo dva posto od ukupno 150.000 tona proizvedenog plastičnog otpada. U ovkiru akcije, dnevno možete odložiti minimalno 5, a maksimalno 500 PET flaša, te na svoju platnu Pika Karticu dobiti između 1 KM i 100 KM.

“Ponosni smo na partnerstvo sa ASA bankom i ovaj projekt, u kojem platna Pika Kartica, najjača cobrand platna kartica na tržištu nagrađuje svoje korisnike, potvrđujući zajedničku posvećenost održivosti i korisničkom iskustvu.” – izjavio je Emir Dobrača, voditelj marketinga kompanije Super Kartica d.o.o. Sarajevo

Kao odgovoran brend, Mercator kontinuirano provodi akcije prikupljanja plastičnog otpada kako bi podigli svijest o važnosti pravilnog odlaganja otpada.

Dobru praksu prikupljanja plastičnog ambalažnog otpada Mercator razvija godinama unazad, te nam je zadovoljstvo da nakon posljednjeg uspješno relizovanog projekta sa Coca-Colom nastavljamo sada novi projekat sa ASA bankom, što nas čini veoma sretnim jer smo u prilici djelovati proaktivno, podizati svijest o važnosti odgovornog i pravilnog odlaganja ambalažnog otpada i ujedno nagraditi naše kupce koji kroz djelovanje u svom mikrookruženju prave značajne iskorake u pogledu očuvanja naše životne sredine. Naglasio bih da brend Mercator intenzivno razvija poslovanje prema ESG principima kroz cijeli niz internih ESG inicijativa koje krovno sprovodi Fortenova grupa, putem kojih nastojimo ostvariti održive rezultate za dobrobit zajednice u kojoj radimo što smatramo našom obavezom i u tom pravcu ćemo nastaviti raditi i dalje.“ – izjavio je Haris Arnautović, rukovoditelj Službe marketing kompanije Konzum d.o.o. Sarajevo koja upravlja brendovima Konzum i Mercator na tržištu BiH.

ASA Banka, vodeća domaća i snažna sistemska banka i oslonac privredi i stanovništvu je usmjerena na brojne projekte koji unapređuju kvalitet života, životnu sredinu i stvaraju bolje uslove za mlade i lokalne zajednice širom BiH.

Više informacija na linku: Pika se ako recikliraš!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.