KUHAJTE S NAMA

Krem čorba od graška

Fino, ukusno i zdravo

Povrtna poslastica. Pixabay

Dž. R.

8.5.2024

Sastojci: 450 g graška, 300 g krompira, 1 luk, 1 mrkva, 1vezica peršuna, so, biber, 200 ml vrhnja za kuhanje, 1,5 l vode ili povrtnog temeljca.

Dodatni sastojci koji su potrebni : 150 ml kiselog vrhnja za posluživanje.

Priprema:

1. Propržite luk i mrkvu. Propržite nasjeckani luk na malo ulja, dodajte narezanu mrkvu i još kratko pržite.

2. Dodajte ostatak povrća. Dodajte krompire narezane na kockice i grašak i podlijte vodom ili povrtnim temeljcem, tako da pokrije povrće. Dodajte peršun, so i biber.

3. Ostavite da kuha dok povrće ne omekša otprilike 20-ak minuta.

4. Dodajte vrhnje za kuhanje i izmiksajte. Maknite čorbu s vatre, izmiksajte je štapnim mikserom te dodajte vrhnje za kuhanje. Vratite je na vatru da kratko prokuha.

5. Poslužite je posutu nasjeckanim peršunom i sa kašikom kiselog vrhnja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.