GOSTI IZ BEOGRADA

"Voz" večeras u BKC-u: Sergej Trifunović zamolio fotoreportere da se predstava ne slika

Uz Trifunović glumi i Voja Brajović, koji je i reditelj

Predstava "Voz" - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

28.4.2024

Predstava "Voz", rađena po romanu američkog pisca Cormaca McCarthyja, u adaptaciji i režiji Voje Brajovića, te produkciji Zvezdara teatra iz Beograda gostuje večeras u Bosanskom kulturom centru u Sarajevu. 

Međutim, publika i fotografi su na samom početku predstave upozoreni da ne koriste telefone i fotoaparate. Sergej Trifunović je prije samog početka predstave zamolio da se predstava ne snima i ne slika kako se ne bi ometala izvedba.

Naime, prošle godine u Hrvatskoj tokom izvođenja predstava "Voz" dogodio se incident. Čovjek iz publike je koristio telefon, a Trifunović mu je prišao i oduzeo telefon. Sarajevsku publiku je upozorio na vrijeme kako ne bi bilo incidenata i prekidanja predstave.

Ideju za režiju predstave “Voz” Brajović je dobio nakon odgledanog filma “The Sunset Limited” nastalog po drami autora McCarthyja, kojeg je režirao Tommy Lee Jones 2011. godine, a u kojem su uloge Crnog i Bijelog odigrali proslavljeni glumci, pomenuti Jones, te Samuel L. Jackson.

Predstava je na matičnoj pozornici Zvezdara teatra premijerno izvedena 2015. godine i do sada odigrana preko 260 puta. Gostovala je na brojnim pozorišnim scenama u regiji, ali i širom svijeta, te na međunarodnim festivalima, osvojivši niz značajnih nagrada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.