B2B SUSRET U BANJOJ LUCI

Uzdaj se u Pouzdanost: U organizaciji LRC Grupacije u okviru projekta „Pouzdanost“ održan B2B susret Kluba pouzdanih u Banjoj Luci

Pod sloganom "Uzdaj se u Pouzdanost"

Uzdaj se u Pouzdanost: U organizaciji LRC Grupacije u okviru projekta „Pouzdanost“ održan B2B susret Kluba pouzdanih u Banja Luci. B2B susret u Banjoj Luci

Marketing

22.4.2024

U prostorijama Privredne komore Republike Srpske u Banjoj Luci, a u okviru projekta Pouzdanost juče je u organizaciji LRC Grupacije održan B2B susret Kluba pouzdanih pod nazivom “Snagom informacije do poslovne dominacije”. Ovaj događaj dio je projekta “Pouzdanost 2023/24” koji pod sloganom „Uzdaj se u pouzdanost“ organizuje LRC Group tokom cijele godine u gradovima širom Bosne i Hercegovine.

Privrednoj komori Republike Srpske, koja je ujedno bila i domaćin ovog susreta je dodijeljeno Priznanje bonitetne pouzdanosti, koje je preuzeo predsjednik Privredne komore Republike Srpske, Pero Ćorić. Priznanje je uručila Jadranka Kuljanin generalna direktorica i članica Uprave LRC Grupacije .

„Za 24. godine postojanja LRC bonitetna agencija je prepoznatljiva po kvalitetu svojih alata nastalih na osnovu obrađenih finansijskih podataka, što omogućava uvid u tržište BiH i regije. Zadovoljstvo mi je što se nakon dužeg perioda družimo ponovo u Banja Luci i drago nam je što je privredna komora Republike Srpske prepoznala ono što radimo i što nam je pouzdan partner. Sigurna sam da je ovaj susret idealna prilika da produbimo naše postojeće veze i stvaramo nove.“ – istakla je Kuljanin.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Prisutnima se obratila i Fatima Nikšić, direktorica marketinga i direktorica projekta Pouzdanost: „Danas smo ovdje sa vama u Banjoj Luci, nakon toga očekuje nas 24. maja novi B2B susret Kluba pouzdanih sa fantastičnim konceptom u Trebinju, gdje ćemo obilježiti otvorenje turističke sezone u saradnji sa Gradom Trebinje. Zatim slijede Tešanj, Tuzla, Mostar i zatvaramo krug u novembru sa novom Gala konferencijom u Sarajevu i novim dobitnicima priznanja i Zvijezda pouzdanosti. Sretna sam, jer sam sigurna da ćemo danas svi zajedno iz Banje Luke poslati jednu lijepu, pouzdanu priču.“- poručila je Nikšić.

Uzdaj se u Pouzdanost: U organizaciji LRC Grupacije u okviru projekta „Pouzdanost“ održan B2B susret Kluba pouzdanih u Banja Luci. B2B susret u Banjoj Luci

Ispred LRC Inkassa prisutnima se obratila Edita Mulić, rukovodilac službe i predstavila ukratko poslovanje i usluge kojima se LRC Inkasso bavi.

„LRC Inkasso postoji već 19. godina, lideri smo kada je naplata spornih potraživanja u pitanju. Inkasso nudi sudske i vansudske usluge. Korištenje INKASSO sistemskih rješenja za upravljanje potraživanjima privrednicima omogućava značajno smanjenje troškova i povećanje efikasnosti poslovanja, kao i da se u potpunosti posvete svojoj osnovnoj djelatnosti, a sve brige o upravljanju potraživanjima prepuste timu iskusnih profesionalaca. Ono što posebno želim naglasiti je to da je našoj kompaniji najbitnije da poštujemo zakonske procedure i ugovorene obaveze ,a sve radi očuvanja ugleda i integriteta kompanije.“ - pojasnila je Edita Mulić.

Uzdaj se u Pouzdanost: U organizaciji LRC Grupacije u okviru projekta „Pouzdanost“ održan B2B susret Kluba pouzdanih u Banja Luci. B2B susret u Banjoj Luci

Učesnicima konferencije je predstavljeno “Inovativno vođenje: Kako lideri potiču inovativnost i promjene”, “Poslovna strategija oblikovanja informacija”, kao i edukativno- motivacijsko izlaganje Kemala Balihodžića, trenera prodaje, CEO i direktora JR Services (Sarajevo) i Orior Medie (AZ, USA) na temu “50 nijansi prodaje – Umijeće dominacije”.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Ujedno, održana je i Panel diskusija na temu “Kreativno oblikovanje budućnosti: Inovacija kao pokretač poslovnog uspjeha”, a učesnici u panelu su bili predstavnici domaćih kompanija sa bogatim iskustvom u ovoj oblasti. Među panelistima bili su: Dejan Vukosavljević, direktor prodaje Vienna osiguranje VIG, sa temom Digitalno doba – Inovacije u svijetu osiguranja, zatim Elvis Rudonja, CEO i vlasnik kompanije AppDelegate/Truckers App (TruckersApp-YOUR FRIENDS ON THE ROAD), Tomislav Bošnjak, izvršni direktor Energo Solar d.o.o. koji je govorio o temi „ Izvori energije sutra- Solarna inovacija u fokusu“, kao i Milja Slavuj-Hrgar, direktor Sektora za upravljanje uslugama kompanije m:tel, koja je predstavila nove usluge za digitalizaciju poslovanja sa fokusom na inovativno rješenje za oglašavanje na m:tel IPTV platformi.

„Bilo nam je zadovoljstvo učestvovati i predstaviti naš startup kao i firmu. Drago nam je da smo ostvarili pouzdane kontakte sa kojima planiramo buduću saradnju. Mislim da je ovakav vid B2B susreta savršena prilika za razmjenu iskustava u poslovanju. Također, želio bih zahvaliti za moderni trening prodaje koji će nam sigurno pomoći u daljnjem poslovanju i pregovorima sa klijentima.“- izjavio je Elvis Rudonja, jedan od panelisata.

Prema riječima Dejana Vukosavljevića, direktora prodaje Vienna osiguranja prisutni su imali priliku pobliže se upoznati sa značajem digitalizacije u svijetu osiguranja i uslugama putem jedinstvene aplikacije za online ugovaranje i izdavanje polica osiguranja i njenim benefitima.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

O poslovnoj strategiji i oblikovanju informacija, a na temu istoimene konferencije „Snagom informacije do poslovne dominacije govorio je Alen Gackić, direktor prodaje LRC Business Intelligence Systema. Gackić je prisutnima pobliže objasnio sam princip rada LRC BIS-a, kao i o uslugama koje nude kada su u pitanju informacije i upravljanje tim informacijama, gdje se mogu sagledati benefiti koji se odnose na donošenje brzih i sigurnih rješenja za privrednike. Kao i o uputama kako da objedine te informacije na jednom mjestu i da kroz namjenske alate i rješenja koriste informacije kako bi mogli postići i ispuniti što bolje poslovne rezultate.

Za sami kraj ovog susreta prisutni su imali priliku pobliže se upoznati o detaljima kampanje "Čuvari dječijih snova" kroz prezentaciju Dragane Bulić, direktorice World Vision Bosna i Hercegovina. LRC Grupacija je uključivanjem u ovaj program još jednom pokazala koliko je društveno odgovorna kompanija, te se na ovom B2B susretu u Banjoj Luci razgovaralo i o dječijim snovima, najdragocjenijem, često zanemarenom potencijalu pojedinca, zajednice i društva...

Održani susret u Banjoj Luci još jedan je dokaz da projekat Pouzdanost otvara mogućnosti inovacija, inspiracije i umrežavanja, te okuplja vizionarske tržišne lidere, stručnjake, predstavnike bonitetno pouzdanih kompanija, institucija, medija, ali i poznata imena sportske, glumačke i muzičke scene.

„Svi koji žele učestvovati u našim B2B susretima i imaju želju za poslovnim umrežavanjem sa pouzdanim kompanijama širom Bosne i Hercegovine, mogu to učiniti prijavom putem naše stranice www.pouzdanost.ba klikom na rubriku Klub pouzdanih- Tu pripadam! Kreirali smo članske kartice i godišnju članarinu sa svim benefitima koje nosi članstvo u Klubu pouzdanih. Zahvalni smo svim našim partnerima na realizaciji susreta u Banjoj Luci i radujemo se svim novim B2B susretima koji su pred nama.“- poručuju iz LRC-a.

Partneri i prijatelji projekta Pouzdanost koji su podržali B2B susret u Banjoj Luci su: ASA Banka – Naša i snažna d.d. Sarajevo, Vienna osiguranje d.d. VIG, m:tel, cargo-partner, Grand kafa, RedBox Media, Klas d.d., Druga kuća, Orior Media, Energo Solar, Truckers App i Vitinka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.