SJEDI A LOVA KAPA

Više mu se isplati ne raditi: Hrvatski trener od otpremnina zaradio pravo bogatstvo

Bjelici će na račun sjesti značajna otpremnina, a to će mu biti četvrta u karijeri

Nenad Bjelica. AP

Di. R.

7.5.2024

Nenad Bjelica je dobio otkaz u Union Berlinu jer nije uspio oporaviti ekipu i udaljiti je od grčevite borbe za opstanak u Bundesligi. 

Čelnici kluba su odlučili da Bjelica nije pravi izbor za njihovu ekipu, ali Nenad se nije previše rastužio zbog te informacije.

Bjelici će na račun sjesti značajna otpremnina, a to će mu biti četvrta u karijeri. Za sada su mu novac isplaćivali Dinamo,Trabzonspor,Osijek i sada Union Berlin.

Nakon što je napustio zagrebački Dinamo, Bjelica je inkasirao 1.1 milion eura. To je jako velika cifra, ali treba uzeti u obzir da je Bjelica imao zakonsko pravo da od Dinama traži čak 2.5 miliona eura, prenosi gol.dnevnik.hr.

Nakon toga Nenad je novu otpremninu zaradio na klupi Osijeka koji mu je za otkaz morao isplatiti 1.5 milion eura. To zaista zvuči pomalo nevjerovatno, kada uzmemo u obzir da pričamo o regionalnom fudbalu. 

Trabzonspor je bio posljednja ekipa koja je morala platiti Bjelici da ode iz njihovog kluba. Oni su potipisali ugovor sa njim do 2025. godine, pa su hrvatskom stručnjaku na račun morali uplatiti čak 1.5 milion eura. 

Kada se sve to sabere, Nenad Bjelica je u svojoj karijeri od otpremnina zaradio čak četiri miliona eura. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.