LIGA PRVAKA

Terzić vjeruje da će ga "otpisana zvijezda" odvesti u finale, Mbapeov posljednji ples u Parizu

Mislim da velike utakmice odlučuju veliki igrači i sutra će imati priliku da je odluči, rekao je Terzić

Sančo i Mbape. AP

Di. R.

7.5.2024

Večeras nas očekuje prvi revanš susret polufinala Lige prvaka u kojem će Borusija Dortmund braniti minimalnu prednost (1:0) protiv PSG.

Prvi finalista Lige prvaka bit će odlučen večeras u Parizu. PSG je u potrazi za prvim evropskim naslovom, dok Borusija pokušava popraviti dojam iz Bundeslige.


Terzić vjeruje u Sanča

Trener Borusije Edin Terzić priznao je u ponedjeljak da ne zna hoće li Džejdon Sančo (Jadon Sancho) ostati u klubu nakon kraja ove sezone, ali je pozvao engleskog krilnog igrača da ponovo odigra glavnu ulogu protiv Pari Sen Žermena.

- Razgovarali smo o kratkoročnoj budućnosti. To je sutra, s vrlo važnom utakmicom, možda i najvećom utakmicom u njegovoj karijeri do sada - rekao je Terzić. 

Podsjetimo, Sančo je došao u Dortmund u januaru na posudbu iz Mančester junajteda do kraja sezone.

- Zaista smo sretni s njim. Sa svih strana smo sretni što ga imamo u našem timu. Mislim da se može osjetiti da je sretan što je s nama. Zaista osjećamo da je na dobrom putu. Mislim da velike utakmice odlučuju veliki igrači i sutra će imati priliku da je odluči -  rekao je Terzić.

Dortmund je trenutno peti u Bundesligi, ali su iznenadili u Ligi prvaka, posebno osvojivši prvo mjesto u grupi ispred PSG na putu do prvog polufinala u tom takmičenju od 2013. godine.

Prije jedanaest godina izgubili su finale od Bayerna na Vembliju, i postoji mogućnost da se dva njemačka diva ponovno sretnu, na istom stadionu.

- Ono što nam se nije svidjelo prošle sedmice bilo je to što smo imali četiri igrača koji su se branili protiv Mbapea.Također znamo da će oni biti bolji sutra, pa moramo pronaći ravnotežu koju zaista nismo imali prošle sedmice.Ako smo stigli dovde, želimo još bolje ići i osvojiti titulu - zaključio je Edin.

Grad svijetlosti računa na Mbapea

Nema sumnje da će Kilijan Mbape (Kylian Mbappe) biti dočekan s glasnim ovacijama i aplauzom kada izađe na teren večeras.

Večerašnja utakmica bi mogla biti njegova posljednja utakmica Lige prvaka u dresu kluba iz Pariza.

Kilijan će napustiti klub ovog ljeta kao slobodan igrač nakon što je 7 godina bio miljenik publike na "Parku prinčeva".

Napadač Francuske bio je razočaran u prvom meču, a PSG sada očekuje snažnu reakciju od najboljeg strijelca kluba kako bi preokrenuo rezultat, posebno nakon što nije postigao gol na svoje posljednje dvije utakmice protiv Dortmunda.

- Od kako sam počeo kao trener, moj cilj je da naši najbolji igrači učestvuju. Što više sudjeluju u igri, to je bolje. Ne želim da napadač ide po loptu na sredini terena, nego da je dodiruje u odlučujućim zonama - rekao je Enrike (Enrique)

Kilijan Mbape je pun samopouzdanja pred ovaj odlučujući susret.

- Imamo povjerenja da ćemo se vratiti s tim rezultatom i izboriti se za finale. kratko je izjavio Mbape za medije u Francuskoj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.