IZNENADIO IZBOROM

Prosinečki izabrao najbolje fudbalere s naših prostora: Osvajač Zlatne lopte nije na spisku

Prosinečki je na klupu Crne Gore došao u februaru i za sada je sa svojom novom selekcijom odigrao dvije prijateljske utakmice

Robert Prosinečki. AP

Di. R.

7.5.2024

Legendarni fudbaler Robert Prosinečki je u jednom intervjuu za Fudbalski savez Crne Gore govorio o najboljim fudbalerima s prostora bivše Jugoslavije.

Bivši selektor Bosne i Hercegovine je odgovorio na niz pitanja o fudbalu, a najzanimljivije pitanje je bilo ko je najbolji fudbaler svih vremena s naših prostora.

- Bilo je puno dobrih igrača s ovog područja, svako je obilježio svoju generaciju. Bilo je iz generacije Hrvatske nevjerovatno puno velikih igrača, za vrijeme Crvene zvezde da i ne pričam. I onda poslije toga u reprezentaciji Jugoslavije, igrača koji su napravili nevjerovatne karijere... Ali jedan od njih je Dejan, pa Šuker, Boban, Pape Sušić. To su bili igrači koji su obilježili nogomet, ne samo u Hrvatskoj ili bivšoj Jugoslaviji nego i u svijetu - odgovorio je Prosinečki.

Ovaj odgovor je objavljen na Instagram stranici Fudbalskog saveza Crne Gore, a u komentarima su mnogi ljudi primijetili da Robert nije spomenuo jedinog osvajača Zlatne lopte sa ovih prostora, Luku Modrića. 

Prosinečki je na klupu Crne Gore došao u februaru i za sada je sa svojom novom selekcijom odigrao dvije prijateljske utakmice sa Sjevernom Makedonijom i Bjelorusijom. Robert je upisao pobjede u oba susreta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.