RECEPT

Ovo jelo možete početi pripremati dan ranije i čuvati u frižideru: Lazanje s tikvama

Listove za lazanje skuhti u kipućoj slanoj vodi sa 2 kašike ulja prema uputama s pakiranja

Ukusni ručak. Facebook

Z. K.

23.4.2024

Sastojci: 16 listova tijesta za lazanje, so, 2 kašike ulja, 700 g hokaido tikve, 2 kašike maslaca, 100 ml povrtnog temeljca, 50 ml bijelog vina, biber, prstohvat čilija, muškatni oraščić, 100 g kozjeg sira, 75 g lješnjaka, 1 grančica kadulje. 

Priprema: 

1. Listove za lazanje skuhti u kipućoj slanoj vodi sa 2 kašike ulja prema uputama s pakiranja. Potom ih izvadite te jednu pored druge poslažite na pladanj. 

2. Popržite tikvu na maslacu. Zatim ulijte temeljac i vino te začinite solju, biberom, čilijem i muškatnim oraščićem. Ostavite da krčka oko 8 minuta. Razmrvite sir. 

3. Poslažite slojevito na četiri vatrostalna tanjira listove lazanje, tikvu, lješnik i sir dvaput jedno za drugim. Završite s listom tijesta za lazanje i kaduljom. 

4. Peći oko 15 minuta na 150 stepeni. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.