BOŠNJAČKA MANJINA

Hodžić: Ne možemo šutke prelaziti preko ideja nekih političara o pravima manjina

Mi, saborski zastupnici nacionalnih manjina u Hrvatskoj, uvijek smo bili potpora izabranoj parlamentarnoj većini i konstruktivni politički partner

Zastupnik u Hrvatskom saboru. Facebook

FENA

6.5.2024

Zastupnik u Hrvatskom saboru iz redova bošnjačke manjine Armin Hodžić kazao je da manjine ne mogu šutke prelaziti preko ideja nekih političara koji zagovaraju koračanje unatrag kada su u pitanju Ustavom zajamčena prava manjina te da su uvijek bili potpora izabranoj parlamentarnoj većini.

Zastupnici nacionalnih manjina

- Mi, saborski zastupnici nacionalnih manjina u Hrvatskoj, uvijek smo bili potpora izabranoj parlamentarnoj većini i konstruktivni politički partner s prvenstvenim ciljem da doprinosimo političkoj i društvenoj stabilnosti zemlje, unapređivanju demokratskih standarda u promicanju i zaštiti prava manjinskih zajednica, ne samo nacionalnih, kojima se rijetko koja država u okruženju i šire može podičiti - napisao je Hodžić u objavi na svom facebook profilu.

- Ako smo tijekom godina i bili u poziciji da naših osam glasova doprinose parlamentarnoj većini, nikada to nismo koristili za vlastite probitke i parcijalne interese, a pogotovo ne da bismo mijenjali političku volju većine građana Hrvatske. Tako je i danas kad nas se pokušava uvući u političke igre i intrige kojima ne pripadamo - dodao je.

Hodžić je kazao kako je osmero izabranih političkih predstavnika nacionalnih manjina u Hrvatskoj preuzelo na sebe odgovornost da, zajedno s drugim zastupnicima Hrvatskog sabora, doprinose boljitku Hrvatske i svih njenih građana, a posebno da skrbe o potrebama pripadnika nacionalnih manjina čiji su predstavnici u najvišem zakonodavnom tijelu te zemlje.

Demokratski standardi u Hrvatskoj

- Drugih ciljeva mi nemamo. Uvijek smo međusobno, kao specifična parlamentarna skupina, pronalazili zajednički jezik oko vrijednosti koje nas povezuju. Takvo naše političko zajedništvo slalo je sliku i Europi i svijetu o dosegnutim demokratskim standardima u Hrvatskoj - napisao je Hodžić.

- Zato ne možemo šutke prelaziti preko ideja nekih političkih aktera na javnoj sceni koji zagovaraju koračanje unatrag kad su u pitanju Ustavom zajamčena prava manjina koji su, tek da se zna, punopravni građani ove zemlje koji svojim radom i ukupnim djelovanjem daju doprinos svojoj domovini u svakom pogledu. Ne možemo ostajati nijemi ni na teze da smo mi 'manjinci' bilo čija moneta za potkusurivanje - stoji u objavi.

Prema njegovim riječima, kao skupina i parlamentarni zastupnici specifične pozicije, bit će oni koji će doprinositi političkoj stabilnosti Hrvatske i biti dodatna snaga izabranoj parlamentarnoj većini i podrška vladi za koju se u Saboru podigne najviše ruku.

- To je i naša politička i građanska obaveza, jer samo tako možemo utjecati na ostvarivanje potreba onih skupina u čije ime sjedimo u saborskim klupama - napisao je Hodžić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.