"AVAZ" SAZNAJE

Evo ko je prije dva dana uhapšen u Sarajevu, brat mu stari policijski znalac

Brat mu je činio razbojništva, teške krađe, pucao na policajce, ali i bježao od policije

MUP KS. Avaz

M. Aš.

10.5.2024

Pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga prije dva dana su, na osnovu Naredbe Općinskog suda Sarajevo, izvršili su pretres kuće i pratećih prostorija u ulici Vranjače, općina Centar, a koje koristi K.B. (38) iz Sarajeva.

Kako saznaje "Avaz" riječ je o Kenanu Bašiću. Brat mu je stari policijski znalac Amar Bašić, koji je činio razbojništva, teške krađe, pucao na policajce, ali i bježao od policije.

Amar Bašić. Avaz

- Tom prilikom pronađeno je i oduzeto: tri PVC pakovanja sa sadržajem suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu - ukupne bruto mase oko 135 grama, jedno PVC pakovanje sa sadržajem materije bijele boje koja asocira na opojnu drogu amfetamin – speed – ukupne bruto mase oko 100 grama, jedna drobilica, dvije digitalne vage sa tragovima NN materije, gotovi novac i drugi predmeti od interesa za istragu- saopćeno je jučer iz MUP-a KS.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osumnjičeni 38-godišnjak je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga (član 238. stav 1. KZ FBiH), te je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.