ALBANIJA

Obrt u slučaj u tragedije u Skadru: Alma i njeno troje djece nisu skočili s mosta?

Istražni organi su do ovog zaključka došli nakon što je pronađena lutku jedne od Alminih kćerki, i to ispod novog mosta

Alma Arazi i njena djeca. Facebook

N. H.

10.5.2024

Teorija po kojoj su Alma Arazi i njeno troje djece skočili sa starog ili novog mosta preko rijeke Bojane u Skadru, okončavši tako svoje živote, trenutno je nedovoljna za policiju i tužilaštvo jer se sumnja da je mjesto samoubistva ispod mosta, a ne na samom mostu, javlja VoxNews.

Istražni organi su do ovog zaključka došli nakon što je pronađena lutku jedne od Alminih kćerki, i to ispod novog mosta.

Na kraju tog mosta, u njegovom podnožju, na mjestu sa šljunkom i drvećem i grmljem, operativci su pronašli lutku, koju je oduzelo tužilaštvo i odnijelo na analizu DNK kako bi se utvrdilo je li ili nije povezana s troje utopljenje djece Alme Arazi, kao što se trenutno vjeruje.

Lutka pronađena na obali ispod mosta navela je istražne organe da se u sela Daragjat, gdje je pronađena devetogodišnja djevojčica, fokusiraju na taj dio rijeke.

Samo nekoliko metara dalje, tijelo osmogodišnje djevojčice pronađeno je među borovima.

Nedaleko od borova, na udaljenosti od oko dva do tri kilometra, pronađeno je tijelo četverogodišnjeg dječaka, a oko 35 kilometara odatle ispred sela Pentar u vodama koje pripadaju Crnoj Gori i mrtvo tijelo Alme Arazi.

Ideja da je Alma Arazi mogla da se baci sa starog ili novog mosta na Bojani za sada je odbačena, zbog lutke pronađene na obali rijeke ispod novog mosta.

Pretpostavlja se da je s djecom prešla most i potom, nakon što je stigla na obalu, utopila svoje troje djece.

Do sada, nema svjedoka koji su vidjeli 39-godišnju ženu i njeno troje djece kako hodaju po mostu ili da su ih vidjeli ispod novog mosta, odnosno da je neko vidio trenutak kada je okončala svoj život i život djece.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.