BIHAMK

Pojačan promet vozila na izlazu iz BiH na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška

Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila

Bosanska Gradiška. BIHAMK

S. S.

11.5.2024

Na pojedinim dionicama u centralnim i istočnim krajevima vidljivost je smanjena zbog magle. Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Na ulazu u Sanski Most na magistralnom putu iz pravca Ključa zbog aktuelnih radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu. U toku su sanacioni radovi na magistralnom putu M-17 Nemila-Lašva, zbog čega vozila svakog dana osim nedjelje od 7 do 17 sati saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Radovi su aktuelni i na magistralnim putevima: Tarčin-Konjic (na dvije lokacije), Jablanica-Potoci (Donja Jablanica), Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Kraševo), Srbljani-Bosanska Krupa, Dobro Polje-Miljevina, Čevljanovići-Nišići i Bijeljina-Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača obustavljen je saobraćaj za vozila preko 30 tona, dok ostala vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila. Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.