LJUTI RIVALI

Video / Snimak je postao viralan: Kako je Nadal reagovao kada je Đoković osvojio Laureus

U posljednjih sat i po vremena gledam nevjerovatne sportiste koji su ovdje u prostoriji, govorio je Đoković, a tada je snimljen i Nadal

Đoković: Osvojio nagradu. Screenshot

E. Ć.

22.4.2024

Prvi teniser svijeta Novak Đoković osvojio je večeras Laureus, najveće priznanje koje se dodjeljuje najboljem sportisti godine.

Ovo je peti put da Đoković osvaja ovo laskavo priznanje nakon 2012., 2015., 2016. i 2019. godine. Nakon što mu je uručena nagrada, Đoković je održao govor, a u dvorani je bio i jedan od njegovih najvećih rivala Rafael Nadal, kao i mladi Karlos Alkaraz (Carlos Alcaraz).

Upravo je reakcija Španaca na govor Đokovića postala hit na društvenim mrežama.

Inače, Đokoviću je priznanje uručio jedan od najvećih sportista svih vremena Tom Brejdi (Tom Brady).

Djeluje tako nerealno da mi ti predaješ ovu nagradu. Ti si moj sportski heroj i veliki prijatelj, neko na koga se ugledam i u životu, ne samo i u sportu.

Velika mi je čast. U posljednjih sat i po vremena gledam nevjerovatne sportiste koji su ovdje u prostoriji i svi su napravili veliki uticaj na svijet sporta u 2023. godini.

Svi inspirišu sve ljude na svijetu, vašim skokom, pasom, košem... Svima čestitam na svim nominacijama i nagradama - poručio je Đoković.

Podsjetimo, osim Đokovića nominovani za nagradu bili su atletičari Armand Duplantis Noa Lajls (Noah Lyles), vozač Formule 1 Maks Ferstapen (Max Verstappen), te fudbaleri Lionel Mesi (Messi) i Erling Haland (Haaland).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.