IMAO JE 31 GODINU

Iznenadno preminula zvijezda norveškog hokeja

Rajhenberg je imao blistavu karijeru, aigrao je u Češkoj, Švedskoj i Austriji, dok je za reprezentaciju Norveške upisao 14 nastupa

Aleksander Rajhenberg. PlatformaX

R. K.

6.5.2024

Sjajni evropski i norveški hokejaš Aleksander Rajhenberg (Alexander Reichenberg) iznenada je preminuo u Norveškoj.

Naime, zvijezda norveškog hokejda je imala samo 31 godinu.

Ovu vijest je potvrdio njegov klub "Lillehammer" na svojoj zvaničnoj stranici, gdje su se emotivnom porukom oprostili od svog igrača.

Rajhenberg je imao blistavu karijeru, aigrao je u Češkoj, Švedskoj i Austriji, dok je za reprezentaciju Norveške upisao 14 nastupa.

 - Nevjerovatno je tužno pomisliti da više nikada neće moći da čuje navijanje sa tribina i da mi koji smo sjedili na tribinama nećemo vidjeti igrača sa velikim osmijehom, dodatnim potezom i snažnim udarcem. Počivaj u miru ‘broj 61’, zauvijek ćeš biti upamćen kao umjetnik. Naše misli i saučešće upućujemo porodici, djevojci i saigračima - napisao je Aleksanderov klub.

 - Bio je veoma dobra i poštena osoba. Bio je jedan od najboljih igrača koje smo ikada imali u Hokejaškom klubu "Lillehammer". Još smo u stanju šoka. To se dogodilo potpuno iznenada i jako boli - rekao je između ostalog sportski direktor "Lillehammera" Lars Bergseng.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.