BISER BH. SPORTA

Lana Pudar ne može bez pobjedničkog podijuma: Osvojila medalju na super jakom mitingu u Grčkoj

Mostarka je u Grčkoj nastupila na poziv organizatora i na kraju osvojila novu medalju

Pudar: Osvojila treće mjesto u Grčkoj. Facebook

E. Ć.

30.4.2024

Proteklog vikenda plivači mostarske "Orke" zabilježili su nastupe na dva vrhunska mitinga koji su se održali u glavnom gradu Grčke Ateni i u Banjoj Luci.

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar je na poziv organizatora zabilježila nastup na super jakom plivačkom mitingu “Acropolis Swimm Open” koji se održao u olimpijskom centru OAKA. 

Tradicionalni miting

Riječ je o tradicionalnom mitingu u organizaciji Plivačkog saveza Grčke, koji u ovom periodu godine okuplja neke od najboljih svjetskih plivača, sa svih svjetskih kontinenata. 

Zabilježila je nastupe u nekoliko disciplina, a u njenoj omiljenoj disciplini 200 metara delfin osvojila je treće mjesto u vremenu 02:11.78. Što je svakako odličan rezultat, s obzirom da je Lana na ovo takmičenje došla nakon vrlo teških priprema na Majorki.

U organizaciji APK “22 April” proteklog vikenda u Banjoj Luci održan je međunarodni plivački miting “Swim wars 2024”. Na mitingu je sudjelovalo preko 550 plivača i 57 klubova iz 13 zemalja. I ovaj miting je okupio vrhunske plivače koji su osvajači medalja na najvećim svjetskim plivačkim smotrama kao što su, olimpijske igre, svjetska i europska prvenstva.

Osvojeno 11 medalja

Naš Klub na ovom mitingu predstavljalo je 11 plivača, koji su osvojili 11 medalja, od čega je šest zlatnih, dvije srebrene i tri srebrene medalje. Osvajači medalja za naš klub bili su:

- Klara Drlja; 50 leđa zlato, 100 leđa zlato, 200 leđa zlato, 400 mix zlato, 200 mix srebro i 400 kraul srebro.,

- Aljoša Stanić; 50 prsno zlato, 100 leđa prsno, 100 kraul bronza, 100 delfin bronza.,

- Merjem Čampara; 400 kraul bronza.

Pored ovih medalja nekoliko plivača "Orke" je osvajalo četvrta mjesta sa minimalnim zaostacima za osvajačima medalja. Naš klub su na ovom mitingu još su prestavljali;

Danis Harmandić, Joško Rozić, Ivan Drlja, Jure Trubarac, Mak Torlo, Miro Ivanković, Luka Doko i Bruno Marijanović. Treneri u pratnji naših plivača bili su Mateo Vidaković i Dino Jelin.

Ovaj vikend u subotu 4.5.2024. godine, na Sveučilišnom bazenu u Rodoču "Orka" će organizirati IV međunarodni plivački miting “Sveučilišni kup - Sprintko”, na kome se očekuje nastup velikog broja najmlađih plivača. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.