KOŠGETERSKI RAJ

Maksi podsjetio je na Mekgredija: Filadelfijin nevjerovatni preokret za spas sezone

Siksersi će rezultat u seriji probati izjednačiti u noći s četvrtka na petak, kada će na domaćem parketu dočekati Nikse

Maksi: Upisao 46 poena. AP

N. H.

1.5.2024

Košarkaši Filadelfija Seventisiksersa su poslije produžetaka pobijedili na gostovanju Njujork Nikse rezultatom 106:112, te tako smanjili zaostatak u seriji prve runde Istočne konferenecije na 3:2. 

Najzaslužniji za to je bio Tajris Maksi (Tyrese Maxey), nevjerovatni bek, koji je u posljednjih 90 sekundi susreta uspio postići devet poena i poslati utakmicu u produžetak. 

To je bilo "samo" devet od 46 koliko je ukupno postigao na ovom susretu, a ova sekvenca je podsjetila na onu čuvenu Trejsija Mekgredija (Tracy McGrady) proti San Antonio Sparsa, kada je legendarni košarkaš ubacio 13 poena za 33 sekunde za pobjedu svog Hjustona. 

Maksi, koji je na parketu proveo 52 od 53 minute, spasio je tako Džoela Embida (Joel Embiid), pošto je novopečeni američki reprezentativac ponovo za svoje standarde podbacio, iako je završio susret s tripl-dablom (19 poena, 16 skokova i deset asistencija). 

S druge strane, najefikasniji je bio Džejlen Branson (Jalen Brunson), koji je utakmicu završio s 40 ubačenih poena. 

Siksersi su se tako spasili nakon ludog povratka i odlaska u produžetke, a rezultat u seriji će probati izjednačiti u noći s četvrtka na petak, kada će na domaćem parketu dočekati Nikse.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.