BAKINGAMSKA PALAČA

Kralj Čarls se vraća javnim dužnostima

Liječenje od raka imalo pozitivan efekat

Kralj Čarls viđen samo u nekoliko navrata otkako je objavio svoje stanje. Platforma X

Z. K.

27.4.2024

Nakon što su objavljene vijesti da se stanje kralja Čarlsa (Charles) pogoršalo te da se ubrzano radi na planovim za njegovu sahranu, oglasila se Bakingamska palača i navela da se kralj vraća javnim dužnostima.

Kralj Čarls će se sljedeće sedmice vratiti javnim dužnostima nakon što je njegovo liječenje od raka imalo pozitivan efekat. Sedamdesetpetogodišnji monarh prima ambulantnu njegu i viđen je samo u nekoliko navrata otkako je objavio svoje stanje u februaru, kada se povukao iz angažmana koji su uključivali javno djelovanje.

Izvori su naveli da kralj još uvijek ima rak i da će nastaviti da se podvrgava liječenju dok se pridržava svog ljetnog rasporeda.

- Program liječenja Njegovog Veličanstva će se nastaviti, ali ljekari su dovoljno zadovoljni napretkom koji je postignut do sada da je kralj sada u mogućnosti da nastavi niz javnih dužnosti. Predstojeći angažmani će biti prilagođeni tamo gdje je to potrebno kako bi se minimizirali svi rizici za nastavak oporavka – kazao je portparol Buckinghamske palate.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.