EUROPA PARK

Ime Mate Rimca našlo se u njemačkom lunaparku: Pogledajte kako izgleda vožnja na Voltron Neveri

Tokom vožnje u oluji praćenoj grmljavinom, kakva se može doživjeti na Jadranu, Nikola Tesla posjetitelje vodi na vožnju Voltronom

Rolerkoster Voltron Nevera. Europa-Park

E. Ag.

29.4.2024


U najvećem zabavnom parku u Njemačkoj, Europa Parku, otvoren je novi rolerkoster Voltron Nevera Powered by Rimac.

- Voltron Nevera je vrhunac rolerkostera prepun akcije s brojnim inovativnim elementima, uključujući sedam inverzija, četiri lansiranja, 2.2 sekunde bestežinskog stanja u jednom potezu i najstrmije lansiranje na svijetu na 105 stepeni - piše na stranici zabavnog parka.

Svijet Nikole Tesle

Voltron Nevera dugačak je 1.385 metara i uklopljen je u hrvatski krajolik. Tokom vožnje u oluji praćenoj grmljavinom, kakva se može doživjeti na Jadranu, Nikola Tesla posjetitelje vodi na vožnju Voltronom.

- Uronite u zadivljujući svijet Nikole Tesle i osjetite uzbuđenje! Radujte se intenzivnom i prvoklasnom iskustvu vožnje koje je jedinstveno u svijetu - dodaju na stranici Europa Parka.

Čak i zaposlenici zabavnog parka šetaju u odjeći s motivom hrvatskih "kockica", a izložena je i Nevera.

Najveći zabavni park u Njemačkoj

Europa Park najveći je zabavni park u Njemačkoj smješten u mjestu Rust u saveznoj državi Baden-Vurtemberg. Prostire se na 950.000 kvadratnih metara i zapošljava 3.600 ljudi tokom sezone. Otvoren je 12. juna 1975. godine.

U septembru 2017. nagrađen je Zlatnom ulaznicom američkog časopisa Amusement Today i proglašen najboljim zabavnim parkom svijeta za tu godinu. Tri godine prije, zajedno s pariskim Disneylandom, dobio je naslov najboljeg evropskog zabavnog parka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.