Beograd

Događanja u svijetu, međunarodni odnosi, diplomatija, ratovi...

Moderatori/ce: skenan, mirza, strelok, jerlagicv, zijadab

Re: Beograd

PostPostao/la cheguevara » 13 jun 2009, 00:46

zvrlence je napisao/la::-\ you talking to me slika

Ma ne tebi! Safiji našoj. Pogledaj datum kad je zadnji pu bila u Bgd. =((
Izvini zbog nesporazuma.
Snažne pobjeđuje stid, a slabe strah. Madagaskarska. Za neke moje sagovornike: naučiti na pamet i misliti o tome.
cheguevara

PostPostao/la ragib cena » 13 jun 2009, 08:02

Narkobos Ljuban Ećim pušten na slobodu
Na­kon što je Lju­ban Ećim pri­je dva da­na pu­šten na slo­bo­du, u Beo­gra­du se može čuti da je ovaj opa­sni kri­mi­na­lac već na­pus­tio Srbi­ju, da je po­bje­gao u BiH i da se neće iduće se­dmi­ce po­ja­vi­ti na suđenju.
Po­ma­gao zločin­cu Ka­radžiću
Ećim je uha­pšen u Beo­gra­du pri­je 18 mje­se­ci i u Spe­ci­jal­nom su­du mu se su­di za pri­pa­dnost kri­mi­nal­nom kla­nu ko­ji se ba­vi trgo­vi­nom nar­ko­ti­ci­ma i fal­si­fi­ko­va­nje ličnih is­pra­va. U sri­je­du je sud odlučio da mu do­zvo­li da se bra­ni sa slo­bo­de uz jem­stvo od 400.000 eura. Na­ime, on je za­ložio svoj stan ko­ji je pro­ci­je­njen na 300.000 eura, a os­ta­tak nov­ca, ka­ko je sa­op­štio nje­gov advo­kat, pri­ku­pi­li su pri­ja­te­lji i „ pro­vje­re­no je po­ri­je­klo nov­ca i pos­to­ji do­kaz da je on za­ko­nit“.
Inače, Ećim je svo­je­vre­me­no bio na fun­kci­ji za­mje­ni­ka načel­ni­ka Drža­vne bez­bje­dnos­ti Re­pu­bli­ke Srpske i za nje­ga se tvrdi­lo da je ve­drio i oblačio tim bh. en­ti­te­tom. To­kom ra­ta bio je je­dan od naj­bližih sa­ra­dni­ka ra­tnog zločin­ca Ra­do­va­na Ka­radžića, a na­kon ra­ta je­de­na od gla­vnih u eki­pi ko­ja je Ka­radžiću omo­gućava­la i osi­gu­ra­va­la skri­va­nje.
Pu­ko­vnik taj­ne po­li­ci­je RS
Ka­da je do­bio in­for­ma­ci­je da bi u Ba­nja­lu­ci mo­gao bi­ti uha­pšen, Ećim je po­bje­gao u Srbi­ju i nas­ta­nio se u Beo­gra­du. Na­vo­dno, sa so­bom je do­nio ogro­man no­vac i odmah se pri­ključio ne­kim kri­mi­nal­nim gru­pa­ma s ko­ji­ma je bio na ve­zi i dok je ra­dio kao za­mje­nik načel­ni­ka Drža­vne bez­bje­dnos­ti Re­pu­bli­ke Srpske.
Ni­je tre­ba­lo pu­no vre­me­na i Ećim, ko­ji je na su­du za se­be re­kao da je pu­ko­vnik oba­vje­štaj­ne službe Re­pu­bli­ke Srpske, pos­tao je je­dan od vo­dećih nar­ko­bo­so­va u Srbi­ji i re­gi­onu - on je pre­dvo­dio de­se­točla­nu međuna­ro­dnu kri­mi­nal­nu gru­pu ko­joj je spe­ci­jal­nost kri­jumčare­nje ko­ka­ina i he­ro­ina. Pri­li­kom ha­pše­nja, kod nje­ga je pro­nađen i fal­si­fi­ko­va­ni pa­soš.
D.D. (San.ba)
Svaki se narod stoljećima vrpolji i migolji i na koncu savre u granicama svojih mogućnosti.Ovo danas ostataka naše domovine što vidimo,to su nažalost mogućnosti današnjih Bošnjana muslimana! Ne zato što su oni nesposobni,nego zato što biraju nesposobne!
ragib cena

PostPostao/la zvrlence » 13 jun 2009, 17:16

cheguevara je napisao/la:
zvrlence je napisao/la::-\ you talking to me slika

Ma ne tebi! Safiji našoj. Pogledaj datum kad je zadnji pu bila u Bgd. =((
Izvini zbog nesporazuma.

slika skontah da nije za mene

ragib cena je napisao/la:Narkobos Ljuban Ećim pušten na slobodu
Na­kon što je Lju­ban Ećim pri­je dva da­na pu­šten na slo­bo­du, u Beo­gra­du se može čuti da je ovaj opa­sni kri­mi­na­lac već na­pus­tio Srbi­ju, da je po­bje­gao u BiH i da se neće iduće se­dmi­ce po­ja­vi­ti na suđenju.
Po­ma­gao zločin­cu Ka­radžiću
Ećim je uha­pšen u Beo­gra­du pri­je 18 mje­se­ci i u Spe­ci­jal­nom su­du mu se su­di za pri­pa­dnost kri­mi­nal­nom kla­nu ko­ji se ba­vi trgo­vi­nom nar­ko­ti­ci­ma i fal­si­fi­ko­va­nje ličnih is­pra­va. U sri­je­du je sud odlučio da mu do­zvo­li da se bra­ni sa slo­bo­de uz jem­stvo od 400.000 eura. Na­ime, on je za­ložio svoj stan ko­ji je pro­ci­je­njen na 300.000 eura, a os­ta­tak nov­ca, ka­ko je sa­op­štio nje­gov advo­kat, pri­ku­pi­li su pri­ja­te­lji i „ pro­vje­re­no je po­ri­je­klo nov­ca i pos­to­ji do­kaz da je on za­ko­nit“.
Inače, Ećim je svo­je­vre­me­no bio na fun­kci­ji za­mje­ni­ka načel­ni­ka Drža­vne bez­bje­dnos­ti Re­pu­bli­ke Srpske i za nje­ga se tvrdi­lo da je ve­drio i oblačio tim bh. en­ti­te­tom. To­kom ra­ta bio je je­dan od naj­bližih sa­ra­dni­ka ra­tnog zločin­ca Ra­do­va­na Ka­radžića, a na­kon ra­ta je­de­na od gla­vnih u eki­pi ko­ja je Ka­radžiću omo­gućava­la i osi­gu­ra­va­la skri­va­nje.
Pu­ko­vnik taj­ne po­li­ci­je RS
Ka­da je do­bio in­for­ma­ci­je da bi u Ba­nja­lu­ci mo­gao bi­ti uha­pšen, Ećim je po­bje­gao u Srbi­ju i nas­ta­nio se u Beo­gra­du. Na­vo­dno, sa so­bom je do­nio ogro­man no­vac i odmah se pri­ključio ne­kim kri­mi­nal­nim gru­pa­ma s ko­ji­ma je bio na ve­zi i dok je ra­dio kao za­mje­nik načel­ni­ka Drža­vne bez­bje­dnos­ti Re­pu­bli­ke Srpske.
Ni­je tre­ba­lo pu­no vre­me­na i Ećim, ko­ji je na su­du za se­be re­kao da je pu­ko­vnik oba­vje­štaj­ne službe Re­pu­bli­ke Srpske, pos­tao je je­dan od vo­dećih nar­ko­bo­so­va u Srbi­ji i re­gi­onu - on je pre­dvo­dio de­se­točla­nu međuna­ro­dnu kri­mi­nal­nu gru­pu ko­joj je spe­ci­jal­nost kri­jumčare­nje ko­ka­ina i he­ro­ina. Pri­li­kom ha­pše­nja, kod nje­ga je pro­nađen i fal­si­fi­ko­va­ni pa­soš.

D.D. (.....)

jesi dobro ??? zamaras se budalastinama .... slika evo ti cvjetak opusti se
Kad bi planeta bila mala kao moj dzep, cak ni onda ne bi bila sasvim sigurna sta se nalazi u njoj....
zvrlence

PostPostao/la cheguevara » 14 jun 2009, 00:52

Ne prolazi to kod Ragiba. Samo ovako: slika ili ovako: slika . I mirna (Istočna) Bosna!
Snažne pobjeđuje stid, a slabe strah. Madagaskarska. Za neke moje sagovornike: naučiti na pamet i misliti o tome.
cheguevara

PostPostao/la tragac » 14 jun 2009, 10:20

Beograd,jesen 91. Posljednji put, ne , ne kazem i zadnji put.
Ali iskreno receno nista me ne privlaci vise u Bgd. Cak nebih otisao ni da gledam utakmicu na Marakani pa kad bih ja licno igrao .
A htjedoh, prije par godina u Februaru, let Stockholm-Beograd, zurilo se na dzenazu, no odustah. Odletjese neki, ja zapucam autom s drugom ekipom.
U Bgdu. snijeg, poledica avion se morao spustiti u Nis!? I onda autobusom u Bgd, pa taxi do BC.
Stigosmo gotovo istovremeno (%) , tamna strana svijeta.
Ne, hvala, jos uvijek.
tragac

PostPostao/la sehicsafija » 14 jun 2009, 10:49

Safeta 91 uveliko udata srecno,ima troje djece,najstarije rodzeno 67,srednje 68 i najmladze 71,znaci u to vrijeme vec bila ispunjena forma.Sto je zeljela to i ima.BG je prljav puno roma lopova dzeparosa taksista koji te razvlace na sve strane,upravo i meni se desilo da su me opljackali na samom aerodromu.JATov avioprevoz nije se mogao spustiti u ZG zbog pol.razloga,otisli u BG,gdje smo trebali dalje za SA drugim avionom,medzutim nista uzmi svoje kofere i vozom ,nismo (desetak putnika)imali cak ni prevoz od aerod.taksi i hajde.Zeljeznicka stanica spavaona beskucnika sibicara taksista pijandura nekakav wc od kojeg smrdi urin na 30m od stanice ,tu sam ostala bez kofera i novcanika pasosa.Srecom da sam imala putnike iz SA koji su mi platili kartu za SA.Tako sam vam ja dosla kuci iz Dijaspore bez din.poklona,moje licne gardarobe.koliko se sjecam bila sam i prije u BG prije ovog datuma tamo je uvjek isto.Nemam predrasuda nekih al znam ljude koji tamo zive ,i pricaju mi da je to isto i danas,i zato ja nikad vise BG!!!!!!!!!!!!! %-( %-( %-( \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ :-q :-q :-q :-q
sehicsafija

PostPostao/la cheguevara » 14 jun 2009, 11:44

Jadna ti! Slabo se bona snalaziš u svijetu. >Ovako mi djeluješ sabrano i okretno, ali kad dođeš u Bgd "presvuku" te ko levata. Pa gdje su ti oči i uši, ruke i noge, da ne kažem glava?! Vidim ja da ti Bgd ni vidjela nisi, a i priča ti je šuplja. Ako igdje ima džeparoša i kvarnih taxista, to je moje Sarajevo. Tebe bi bona opljačkali i u Vatikanu kakva si smotana. Nema veze, mi te i dalje istom snagom volimo :x !
cheguevara

PostPostao/la neba » 14 jun 2009, 12:04

Oni koji tako govore, prosto lazu. Ne znam sta bih drugo rekao.

Neke slike Beograda sa malim objasnjenjima

slika
Knez Mihailova (1866)

slika
Pogled sa Brankovog mosta na Sabornu crkvu

slika
Severni bedemi nocu

slika
Elektrotehnicki fakultet

slika
Crkva Svetog Save (izgr. 1989-2009)

slika
Pogled na Novi Beograd - nekadasnju ,,veliku spavaonicu''.

slika
Kosancicev venac

slika
Ada ciganlija zimi

slika
Pozoriste na Terazijama

slika
Skadarlija

slika
Univerzitetsko selo ,,Belville'' izgradjeno za predstojecu Univerzijadu u Beogradu

slika
Beogradska Arena

Dobrodosli u Beograd :)
neba

PostPostao/la neba » 14 jun 2009, 13:19

slika
Setaliste na Adi

slika
Vozic

slika
Zurka na Adi prosle godine