NOGOMET

Sjajan početak sezone za Bičakčića, Hajroviću bod u Berlinu

Očajan start za Schalke

(A. Vr.)

23.8.2014

Danas je odigrano pet susreta 1.kola Bundeslige.

Sjajno je u novu sezonu ušao Hoffenheim koji je pred domaćim navijačima savladao Augsburg sa 2:0. Od prve minute je za domaće igrao Ermin Bičakčić, dok Sejada Salihovića nije bilo u timu. Domaću su poveli u 33.minuti preko Szalai, a samo dvije minute kasnije prednost je uduplao Elyounoussi.

Nakon šokantnog ispadanja iz Kupa, Schalke ništa bolje nije otvorio ni prvenstvo. U gostima je poražen od Hannovera sa 2:1. Gosti su poveli preko Huntelaara u 47.minuti, da bi za domaće pogodio Prib (67). Za potpuni preokret je zabio Joselu (70), prenosi scsport.ba.

U Bundesligi je debitirao i Izet Hajrović. Njegov Werder je gubio u Berlinu od Herthe sa 2:0. ali je na kraju izborio 2:2, a naš Zmaj se našao u početnoj postavi i igrao do 85.minute. Schieber je sa dva gola donio vodstvo Herthi od 2:0, ali je tim iz Bremena uspio da se vrati za svega dva minuta golovima Lukimya-Mulongoti (53) i Di Santa (55).

Koln i Hambzrg su odigrali bez golova, dok je Frankfurt golom Seferovića savladao Freiburg za koji nije igrao Munsur Mujdža.