BIH

Na graničnom prijelazu Doljani čeka se do tri sata

Saznajte kakvo je stanje na drugim putnim pravcima

Autor:Fena

23.8.2014

 

Zbog izvođenja radova na deminiranju terena kod kasarne u Visokom, od 07.30 do 14.30 sati, saobraćaj je na dionici autoputa A-1 Visoko-Podlugovi iz pravca Visokog prema Podlugovima preusmjeren u preticajnu traku

I dalje je na snazi zabrana saobraćanja na dionici magistralnog puta M-18 Dobro Polje-Miljevina. Alternativni pravac je preko Rogatice i Goražda.

Na magistralnom putu M-16 Jajce - Banja Luka (u mjestu Lučina) zbog klizišta, saobraća se usporeno, jednom trakom.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene saobraćajne signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: Tuzla- Šićki Brod, Kiseljak-Busovača i Bosansko Grahovo-Livno.

Zbog održavanja brdske autoutrke za državno prvenstvo BiH, danas i sutra, od 9.00 do 18.00 sati, saobraćaj se na dionici magistralne ceste M-6.1 Široki Brijeg-Posušje (dionica Podvranić-Vranić), obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac (preko Gruda).

Posebno duga zadržavanja evidentirana su na GP Doljani gdje se trenutno na prelazak granice u oba smjera čeka do tri sata, tako da svima onima koji namjeravaju ljetovati na Dubrovačkoj regiji preporučuje se korištenje graničnih prijelaza Ivanica, gdje se trenutno na izlazu čeka do sat vremena i Čepikuće, a onima koji se kreću ka Makarskoj rivijeri i sjevernije, preporučuju se granični prijelazi Zvirići, Bijača, Crveni Grm i Orahovlje, gdje su zadržavanja znatno kraća.

Na ostalim graničnim prijelazima pojačan je promet vozila ali zadržavanja nisu duža od 20 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.