NOGOMET

Uz podršku navijača srušiti šampiona

Željezničar na Grbavici dočekuje Zrinjski

Z. Š.

23.8.2014

Željezničar i Zrinjski, dva najtrofejnija kluba Premijer lige i dva posljednja šampiona, odmjerit će snage u derbi susretu 4. kola, koji se igra na Grbavici.

Bez poraza

Zanimljivo je kako Željezničar još nikada u historiji nije poražen na svom terenu od Zrinjskog. Od 14 odigranih mečeva u Premijer ligi, 11 su pobijedili, a tri su završena remijem, a u Kupu imaju jednu pobjedu i jedan remi.

Nakon dva remija, sa Širokim Brijegom (1:1) i Slavijom (1:1), Željo će imati imperativ pobjede protiv Mostaraca. Tri boda imala bi dodatnu važnost, jer "Plavi" naredne dvije utakmice gostuju, kod Radnika i Drine.

- Jasno je da nas očekuje teška utakmica, jer igramo protiv aktuelnog prvaka BiH. Prosuti bodovi iz meča sa Slavijom daju nam dodatni motiv da ostvarimo pobjedu nad Zrinjskim.

Pokušavamo popraviti nedostatke, znamo da nam nedostaje golgeter, igrač koji bi postigao 20 golova u sezoni, kao Armin Hodžić. Jednostavno, nemamo takvog tipa igrača u ekipi, ali moramo imati bolju realizaciju - rekao je Admir Adžem.

Kao i u prethodne tri utakmice Premijer lige, u ekipi neće biti Anesa Nuspahića, koji je ljetos stigao iz Jedinstva.

Zeljković upitan

- Zeljković se razbolio i još nije izvjesno hoće li biti spreman da odigra utakmicu. Edi Baša je pokazao da će nam biti od pomoći, a Huan Manuel Varea (Juan) još nije spreman, nije dugo igrao, a stigao ga je i umor, jer je radio jakim tempom od kada je stigao u Željezničar - govori trener Želje.

U Foči, protiv Slavije, Željo je bio bez podrške navijača, jer se utakmica igrala bez publike.

- Zamolit ću "Manijake" da nas podrže od prve minute i da nam budu 12. igrač. Ekipa će im se odužiti na terenu - poručio je Adžem.

 

Odbrana se uigrava

 

Golman Marijan Antolović nada se pobjedi protiv Mostaraca.

- Igramo protiv prvaka zemlje, ekipe koja je dobro posložena na svim pozicijama. Nadam se da ćemo ostvariti pobjedu. Zadnja linija se još uigrava, prošle sezone standardan je bio samo Mladen Zeljković.

Ja sam novi na golu, Josip Kvesić se vraća, Benjamin Čolić se vraća. Treba nam jedna utakmica da se dignemo, jer su svi ovi igrači kvalitetni. Mislim da ni ovo do sada nije loše, jer smo primili samo četiri gola u sedam utakmica.