NOGOMET

Borussia je samo jeftina Bayernova kopija

Karl-Heinz Rummenigge nastavio sa provokacijama

(F. Me.)

22.8.2014

Prepucavanjima bavarskog kluba i dortmundske Borussije nema kraja čak ni uoči početka nove sezone u Bundesligi. Novo poglavlje u verbalnom okršaju dodao je predsjednik Uprave  bavarskog kluba Karl-Heinz Rummenigge, prenosi "Goal".

Financijska izvješća pokazala su da je Borussia povećala prihode nakon što su je preuzela dva nova dioničara. Isto je, prije Borussije,  u februaru napravio i Bayern kojeg su preuzele tri kompanije i povećale zaradu minhenskog kluba. Rummenigge vjeruje da je to još jedan primjer kako su u Borussiji kopirali njihov način poslovanja.

"Borussia nam je time dala najveći mogući kompliment. Ali, kao i u životu, kopija nikad nije dobra kao original. Borussija je samo jeftina Bayernova kopija", kazao je Rummenigge.

Bavarci ipak od "kopije" kupuju najbolje igrače, tako su u posljednjih godinu dana doveli napadača Marija Götzea i Roberta Lewandowskog, a sada žele i Marca Reusa. I zbog toga rade pritisak na klub sa Signal Iduna Parka. Borussijin izvršni direktor Hans-Joachim Watzke nedavno je izjavio kako je postalo "nepodnošljivo koliko se Bayern bavi Borussijom", a Rummenigge je uzvratio:

"Moram se nasmijati, cijela ova priča je zabavna. Nisam nimalo iziritiran. Superkup bi bio dosadan da nije bilo izrugivanja", odgovorio je Bayernov sportski direktor nakon što je Borussija osvojila prvi trofej u sezoni.

U petak u 1. kolu Bundeslige Bayern igra protiv Wolfsburga, a Borussia dan kasnije kod kuće dočekuje Bayer Leverkusen.