CRNA HRONIKA

Bacao petarde, odbio poslušati policiju pa uhapšen

Prekršajno sankcioniran

Ta.T.

22.8.2014

Odžačka policija je preksinoć u tom mjestu uhapsila 57-godišnjeg I.D. pod sumnjom da je aktivirajući pirotehničke naprave i odbijajući izvršiti njihove naredbe da prestane s daljim remećenjem javnog reda i mira prekršio Zakon o javnom redu i miru Posavskog kantona,saopćili su službeni izvori.

- Njega su policiji telefonom prijavili nepoznati građani koji su u svojim prijavama naveli da I.D. baca petarde i time uznemirava građane.Naša je patrola intervenirala, međutim on je i dalje aktivirao pirotehničke naprave i oglušio se na njihovu naredbu da prestane s prekršajima. Odbio je saradnju s policajcima tako da su ga oni morali fizički savladati i vezati. Nakon privođenja u Policijskoj stanici u Odžaku izvršeno je alkotestiranje i kod njega je utvrđeno da ima 2,34 g/kg alkohola u organizmu - kažu službeni izvori.

Od njega su policajci oduzeli ostatak pirotehničkih naprava i pritvorili ga do otrežnjenja. Jučer je prekršajno sankcioniran i uručen mu je prekršajni nalog za plaćanje novčane kazne.