BIH

Martin Raguž posjetio Tuzlu

Družio se sa simpatizerima i članovima HDZ-a 1990

Fena

22.8.2014

Martin Raguž, predsjednik HDZ-a 1990 i kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, u četvrtak je posjetio Tuzlu, gdje se sastao s vodstvom, članstvom i simpatizerima HDZ-a 1990 u Tuzlanskom kantonu.

Predsjednik ŽO Tuzla-Soli HDZ 1990 Anto Pranjić upoznao je Raguža o svim aktualnim političkim problemima s kojima se žitelji ovog kantona svakodnevno susreću, priopćeno je iz HDZ-a 1990. 

- Lokalni problemi samo su refleksija loše politike koje se vodi na višim razinama vlasti. Naš najveći problem je što mladi, zbog nemogućnosti zapošljavanja, napuštaju ove krajeve - kazao je Anto Pranjić. 

Razgovaralo se o posljedicama prirodnih katastrofa koje su zahvatile ovaj prostor. Materijalna šteta je ogromna, posljedice će se još dugo osjećati. Trenutačno su najveći problem klizišta koja tek treba detektirati i sanirati. 

Martin Raguž je podsjetio na organiziranje donatorske večeri u Bruxellesu na kojoj je prikupljen određeni iznos za područja zahvaćena ovom elementarnom nepogodom i naglasio da će i dalje ulagati napore u smislu apeliranja prema Europskoj uniji kada je u pitanju pomoć područjima pogođenim prirodnim nepogodama, stoji dalje u priopćenju. 

- Podsjećam Vas kako smo zbog loših politika propustili mnoge prilike koje nam je nudila Europska unija. Dok su zemlje u regiji dobile preko 100 milijuna eura iz EU fondova za saniranje posljedica poplava, naša zemlja je izostavljena jer nismo zadovoljili minimum uvjeta koje nam je postavila Europska unija - kazao je Raguž. 

U razgovoru o predstojećim izbprima, zaključeno je kako se stvari moraju iz temelja mijenjati i da je vrijeme za politiku i političare koji će savjesno i odgovorno obnašati svoje dužnosti, što znači polaganje računa biračima za svoj cjelokupni rad. 

Ono što je sigurno, u Tuzli je sazrelo vrijeme za promjene. Birači žele nove ljude i novu političku snagu koja će konačno početi raditi u interesu svih građana Bosne i Hercegovine, poručuju iz HDZ-a 1990.