CRNA HRONIKA

Ubica Harisa Selmana ostaje u pritvoru naredna dva mjeseca

Kantonalni sud u Sarajevu donio rješenje u predmetu protiv Dalibora Sulejmanovića

A. KAPO

22.8.2014

Daliboru Sulejmanoviću (31), nastanjenom u Sarajevu, koji je 24. jula uhapšen zbog sumnje da je istog dana u ranim jutarnjim satima u dvorištu napuštene kuće u ulici Emira Bogunića Čarlija na broju 30, u blizini stare željezničke stanice, sarajevska općina Ilidža, iz automatske puške ubio Harisa Selmana (23), na prijedlog Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, Kantonalni sud u Sarajevu produžio je pritvor za naredna dva mjeseca.

Ovu informaciju potvrdio nam je Sulejmanovićev advokat Omar Mehmedbašić.

Prostrelna rana

Podsjećamo, tijelo Selmana 24. jula u 6.30 sati pronašao je građanin, koji je o svemu obavijestio policiju. Policajci su, rasvjetljavajući svirepo ubistvo, priveli više osoba, od kojih su dobili korisna saznanja o ubici. U početku istrage među privedenima su bili Sulejmanovićeva supruga Aiša Seferović te Robert i Rambo S. Prema svjedočenju jednog momka koji živi prekoputa mjesta ubistva, on je čuo tri pucnja oko 3 i 3.30 sati.

Tada je za naš list rekao kako mu je čudno što, nakon pronalaska tijela, nije vidio nikoga od spomenutih Roma. Do ovih informacija došli su i policajci pa su priveli Seferoviće te Roberta i Ramba S. Tako su policajci svega desetak sati nakon pronalaska Selmana rasvijetlili ubistvo i uhapsili Sulejmanovića.

haris-selmannnnn

Haris Selman: Likvidiran iz automatske puške

Tokom kriminalističke obrade Sulejmanović je u potpunosti priznao ubistvo. Policajci su došli do saznanja da je oružje kojim je počinjen zločin, sakriveno u jednom devastiranom objektu na Hrasničkoj cesti, sarajevska općina Ilidža. Policajci su pronašli dvije automatske puške, okvir i osam metaka. Jednom od pronađenih puški je, najvjerovatnije, i počinjeno ubistvo. U momentu hapšenja Sulejmanović je bio pijan.

Senad Selman, otac nastradalog mladića, nedavno je za naš list oštro demantirao da je Selman uopće poznavao Sulejmanovića.

Ispaljeni hici

Očajni otac naveo je da je od očevica čuo da je prije Harisovog ubistva u blizini napuštene kuće u kojoj su živjeli Sulejmanović i ostali problematični Romi, izbila tuča.

- Prema svemu sudeći, moj sin je samo prolazio tom dionicom kada su u njega ispaljeni hici iz automatske puške. Apsolutno je nemoguće da se družio s takvim osobama. Bio je poznat kao sportista i uopće nije konzumirao alkohol. Osumnjičeni je tokom saslušanja u policiji kazao da nikada prije nije vidio mog Harisa – izjavio je nedavno za “Avaz” Senad, dodavši da je ogorčen na vlast koja je dozvolila da potencijalne ubice slobodno šetaju gradovima BiH.

Veliki navijač Željezničara

Nasradali Haris Selman ostat će upamćen i kao veliki navijač Fudbalskog kluba Željezničar. Pristalice tima s Grbavice, popularni “Manijaci”, odali su nedavno počast tragično preminulom navijaču. Prije početka derbija sa Širokim Brijegom nosili su, naime, majice sa likom Selmana. Također, “Manijaci” na južnoj tribini nisu navijali sve do 23. minute, baš koliko je godina imao Selman.