NOGOMET

Uščuplić: Mi kad igramo dobro izgubimo

Nakon spektakla na Koševu

(M.C)

22.8.2014

I pored sjajne igre ekipa Sarajeva nije uspjela ostvariti pozitivan rezultat protiv Borussie Mönchengladbach koja je na punom Koševu slavila s 3:2.

Trener Sarajeva Dženan Uščuplić je nakon meča izjavio kako je zadovoljan igrom svojih izabranika, te rekao kako su pokazali da znaju igrati i najavio napadački nogomet i u uzvratu.

''Mi kada igramo dobro izgubimo. Nadam se da će se to uskoro promijeniti. Prvih petnaest minuta smo ušli s malom dozom respekta, ali pred punim stadionom nismo imali potrebe za tim jer su naši navijači bili sjajni. Nakon toga ravnopravno smo se nosili s kvalitetnim protivnikom, primili smo dva nesretna gola i sigurno da ostaje žal za tim. Ipak zadovoljan sam igrom, ali rezultatom baš i nisam iako smo igrali protiv tima iz jedne od najjačih liga'', rekao je Uščuplić, a da vratar Bandović nije pogriješio moglo se i do pozitivnog rezultata.

''Ne treba nikoga kriviti. Svakome se može desiti greška. To je nogomet i sve je to sastavni dio igre. Danas je to bio Dejo, a veoma lako je mogao biti i netko drugi'', rekao je Dženan Uščuplić.

Zadovoljan je bio i Uščuplićev joker s klupe Haris Duljević.

''Drago mi je zbog gola, ali ne i zbog same utakmice i poraza. Ostavili smo srce na terenu, a zabiti dva gola Borussiji nije mala stvar. Hvala navijačima i nadam se da smo ih na neki način obradovali. Idemo u Njemačku nadigravati se, u nogometu je sve moguće'', kazao je strijelac Haris Duljević.

"Kao da nas neki maler prati na Koševu. Nadam se da će na revanšu u Njemačkoj biti bolje, iako nas očekuje teži zadatak. Mi se nadamo da možemo napraviti nešto jer nemamo šta da izgubimo u toj utakmici", rekao je napadač Sarajeva, Krste Velkoski.

Atmosfera na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović - Hase" bila je fenomenalna, a  podrška sa tribina za fudbalere Sarajeva stizala je i kad je rezultat bio negativan po izabranike Dženana Uščuplića.

"Atmosfera je bila fantastična. Ja ne znam da bilo koja ekipa nakon tri poraza na domaćem terenu dobija aplauze. Navijači su bili prekrasni, fantastični, naš dvanaesti igrač. Ja mislim da ih nismo razočarali večeras", zaključio je na kraju makedonski fudbaler u redovima bordo tima.