BIH

U Konjicu počela 6. Regionalna konferencija edukatora i edukatorica

„Istražujem, otkrivam, pitam, propitujem...svijet oko sebe“

M. ĆOSIĆ

21.8.2014

 

U Konjicu je večeras počela 6. Regionalna konferencija edukatora i edukatorica, pod nazivom „Istražujem, otkrivam, pitam, propitujem...svijet oko sebe“, koja je okupila 300 učesnika iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore i Slovenije. Organizator konferencije je  Centar za obrazovne inicijative Step by step, organizacija koja se dugi niz godina bavi promoviranjem kvalitetnog obrazovanja.

 

"Ovo je konferencija koja okuplja, odgajatelje, prosvjetne radnike, univerzitetske ljude iz ministarstava i pedagoških zavoda iz šest zemalja regiona. Riječ je o radionicama, a ovaj put je priča o tome, kako se uči kroz istraživanje", kazala je izvršna direktorica Centra za obrazovne inicijative Step by step, Radmila Rangelov Jusović.

 

U sastavu konferencije je i sajam nauke, gdje će nastavnici na licu mjesta moći probati razne naučne ekperimente. Tako će 25 istraživačkih grupa tokom tri naredna dana,  zaviriti u razne institucije i mjesta u gradu Konjicu, što će biti i jedno iskustvo za učesnike, kako da sami  oprobaju ekpserimente,  koje mogu kasnije realizirati sa djecom.

 

Regionalna konferencija biće završena u nedjelju.