NOGOMET

Pogledajte kako su fudbalske legende popljuvale Manchester United

Daleko od vrha

(N. K.)

21.8.2014

 

- Manchester United mora dovesti pet velikih pojačanja ili ga očekuje pad poput Liverpoolovog devedesetih godina prošlog stoljeća, smatra legendarni veznjak "Crvenih Đavola" Paul Scholes.

United je prošle sezone završio na sedmom mjestu i ostao bez evropskih natjecanja, a na klupi je ovog ljeta Davida Moyesa zamijenio Louis van Gaal. No, loši rezultati iz prošle sezone su nastavljeni i u prvom kolu ove sezone kada je Swansea pobjedom 2:1 šokirao Old Trafford.

- Vrijeme je za velike promjene. Što je Unitedu potrebno? Pet igrača! Ne pet igrača s potencijalom, već pet iskusnih igrača koji mogu popraviti ovu očajnu situaciju. Ja bih doveo Xabija Alonsa, Samija Khediru, Raphaela Varanea, Angela Di Mariju i Matsa Hummelsa, poručio je Scholes, koji je još više zabrinut za budućnost Uniteda kada je pogledao ostale suparnike.

- Zabrinut sam nakon gledanja Manchester Cityja i Chelseaja u prvom kolu. United nije na njihovom nivou. Čak mislim da United nije ni u razredu ispod u kojem su Arsenal i Liverpool.

 

 

I legendarni engleski napadač Alan Shearer smatra da je United daleko od vrha.

- Potrebne su tri svjetske klase. Ne za titulu jer je nju nemoguće osvojiti, već da se United vrati među četiri najbolja kluba.

Još suroviji prema Unitedu je bivši defanzivac Manchester Cityja Danny Mills.

- Miljama je daleko od Lige prvaka. Smatram kako će završiti peti i to samo ako dovede pojačanja. Jednostavno ekipa nije dovoljno kvalitetna. Tu su Wayne Rooney, Robin van Persie i Juan Mata, ali ko je još tu?, prenosi index.hr.

U anketi BBC-a u kojoj je svoje mišljenje dalo 29 bivših igrača i komentatora United nikad nije lošije stajao. Samo dvojica smatraju kako će izabranici Louisa van Gaala postati engleski prvaci, a rijetki su oni koji uopšte "Crvene Đavole" vide među prve četiri momčadi.