CRNA HRONIKA

Lažno prijavio krađu tablet računara i mobilnog telefona

CJB Prijedor- još jedna fingirana krađa

M.Zgonjanin

21.8.2014

 

Policija CJB Prijedor Okružnom Tužilaštvu iz Banjaluke podnijela je izvještaj protiv R.M. zbog lažnog prijavljivanja krivičnog djela. Nezvanično saznajemo da je riječ o Refiku M.  (24) iz Kozarca kod Prijedora s privremnim boravkom u Norveškoj koji je osumnjičen da je policiji lažno prijavio da su mu s jednim ukradenim automobilom nestale i njegove lične stvari.

Početkom avgusta ove godine policiji u Kozarcu prijavljena je krađa BMW-a 320 D, vlasništvo A.B. iz Kozarca kod Prijedora s privremenim boravkom u Norveškoj. Vlasnik automobila se, kako navode u CJB Prijedor, tada izjasnio da su u ukradenom automobilu pored njegovih bile i lične stvari dvadesetčetvorogodišnjaka koji je tom prilikom izjavio da su u automobilu bili njegov mobilni telefon, norveška SIM kartica i tablet, kao i da materijalna šteta iznosi oko 3000 maraka.

Tokom istrage utvrđeno je da je dvadesetčetvorogodišnjak lažno prijavio krađu predmeta koje je potom dobrovoljno predao policiji koja je stvari isti dan deponovala u Osnovi sud u Prijedoru.

Ovo je za kratko vrijeme drugi slučaj fingiranja krađe. Sredinom avgusta Lejla Ekinović (26) iz Prijedora s privremnim boravkom u Švedskoj lažno je prijavila krađu torbice. Navodno ukradene stvari, torbicu, novčanik i skupocijeni muški sat policija je pronašla u njenom stanu u Prijedoru.